Наскоро – нов македонски роман – Исповеди на еден Психотичен Ум

По долги ноќи трагајќи по инспирација, неколку серијали од раскази и еден заеднички, необјавен крај кој дава НСЗ на три

Прочитај повеќе

Исповеди на еден Психотичен Ум – десетти дел

„Ти текнува ли колку бевме невини кога бевме деца?“ – носталгично праша Симон. „Па не знам дали бевме баш невини

Прочитај повеќе

Исповеди на еден Психотичен Ум – деветти дел

„Од што најмногу се плашиш на светов?“ – праша Антонија. „Од моето нетрпение, избувливост и бегање од вистината“ – како

Прочитај повеќе

Исповеди на еден Психотичен Ум – осми дел

Нели е клише што секогаш врне кога човек пати? Клише се пуно работи, само не начинот на кој размислувам јас.

Прочитај повеќе

Исповеди на еден Психотичен Ум – седми дел

Немаше ни кафе каде да нарача. Седеше како акмак на железничката станица и не знаеше што да прави со себе.

Прочитај повеќе

Исповеди на еден Психотичен Ум – шести дел

Се сеќавам кога беше ептен млада, крцкалче дури. Ништо не знаеше за светот и за грдите навики на луѓето, а

Прочитај повеќе

Исповедите на еден Психотичен Ум – петти дел

„Се будам цел испотен од сонот и пак заспивам. Кошмарот продолжува. Во темна соба сум, околу мене само гласови и

Прочитај повеќе

Исповедите на еден Психотичен Ум – четврти дел

„Ќе зборуваме малку за инцидентот?“ – праша Антонија. „Ни под разно. Не сум спремен. Може цигара да запалам?“ – нервозно

Прочитај повеќе

Исповедите на еден Психотичен Ум – трет дел

„Те немаше две-три недели.“ – рече Антонија. „Знам. Не можев да дојдам. Имав работа. Бев многу зафатен.“ – одговори Симон

Прочитај повеќе

4Anime websites like 4anime: Watch Redo of Healer Episode 4 Uncen

ANIMEFLIX animeflix the promised neverland: Watch Boku no Hero Academia 5th Season Episode 3 (https://animeflix.nl/m/nBmW/ep-3)