Тозија доаѓа на чело на најбогатата културна институција

Во подготовката е менаџерска промена во најзначајната институција за домашната кинематографија, Агенцијата за филм, за која ќе се одлучува на

Прочитај повеќе

Сцената од „Пси­хо“ нај­поз­на­та во исто­ри­ја­та на ки­не­ма­то­гра­фи­ја­та

[fblike] На ту­ку­што за­вр­ше­но­то 39. из­да­ние на филм­ски­от фе­сти­вал на не­за­ви­сен филм „Сан­денс“, во про­гра­ма­та на до­ку­мен­та­рен филм, го­ле­мо вни­ма­ние

Прочитај повеќе

Трофеј за Бејби…

„Сите ние мислиме дека Весна Петрушевска-Бејби ја знаеме, но откако ќе ја прочитате книгата ќе сфатите дека воопшто не сме

Прочитај повеќе

Спиењето низ светот

Јапонија – дремка за искачување на корпоративната скала Inemuri е културна традиција на дремење во Јапонија, што значи „да спиеш

Прочитај повеќе

Зошто жената со елан за животот е мотивацијата која му е потребна на секој маж

Луѓето и не се толку различни како што ние веруваме. Да, ние припаѓаме на различни култури, имаме различни вредности и

Прочитај повеќе

10 начини на кои вљубувањето во алкохоличар ја промени мојата перспектива

Алкохолизам- верувам дека дури и самиот збор прави да се чувствувате непријатно, зарем не? Јас пораснав без да размислувам и

Прочитај повеќе

5 Карактеристики Кои Ги Имаат Креативните Луѓе, А Кои Повеќето Луѓе Никогаш Нема Да Ги Разберат

Креативните луѓе се бељаџии. Тие се навлечени на дрога. По малку се и чукнати. И вообичаено се облекуваат смешно… многумина

Прочитај повеќе

Постојат два вида на луѓе: оние кои создаваат и оние кои се создадени

Луѓете можат да се класифицираат во повеќе групи, но ако ме прашувате мене, луѓето можеме да ги поделиме генерално во

Прочитај повеќе

Ивана и Ивана, едната со слики и графики, а другата со накит

 Универзумот на двете Ивани во Куќата на Робевци Охрид и љубителите на исчекорите на македонската ликовна сцена, во претстојниве две

Прочитај повеќе

Watch anime online for free at Animepahe english anime

Website https://animekisa.in: Watch Onmyoji - Hundred spirits kindergarten animekisa Episode 10 watch anime

AnimeTV: Kakinoki Mokkii anime episode Full online free at https://animetv.cc hunter x hunter anime tv

AnimeHeaven: Nekopara OVA anime episode Full online free at https://animeheaven.pro anime in heaven

Openlibrary: https://openlibrary.org/people/animeflixnl

Fliphtml5: https://fliphtml5.com/homepage/zroby