Стар добар штос на Јовица Михајловски

Пред малку се допишував со мојот стар пријател и колега…Јовица Михајловски. За публиката, тој вечно ќе остане како Ќелавиот од

Прочитај повеќе

Прошталното писмо на Маестро Горан Стефановски до Крап

Владимир Крапчев-Крап, последниот скопски боем (1942-2006) Тоа е Владимир Крапчев-Крап, или Баце Крап, како што јас го викав. Легендата од

Прочитај повеќе