Брилијантна серија на фотографии на патници во возови

Train Project Фотографот во неговата серија наречена “Train Project” ја истакнал состојбата на патниците во патничкиот воз, како и минливоста на времето Train Project е сјаен фотографски проект на авторот  Arron Hsiao чиј фокус е прозорецот на патничкиот воз, односн...

60 запрепастувачки фотографии од жени што протестираат низ светот

Никогаш не ја потценувајте моќта на една жена – или на 100 Во чест на Меѓународниот Ден на Жената 8-ми март, погледнете ги овие 60 преубави, емоционални и моќни фотографии од жените кои во последните 25 години организира и протестира низ целиот свет 1  Турција, 2013 OZAN...

Сообраќајните сигнали како главен мотив за уметничка фотографија

Во објективот на фотографот Lucas Zimmermann Карактеристичната боја на светлинатата од семафорите во комбинација со мрачна атмосфера резултираше со одлична серија на атрактивни фотографии Lucas Zimmermann повеќе од две години се посветил на фотографирање на сообраќајни зн...

ФОТО: Дали ќе препознаете на фотографијата некои наши ЕКСТРА популарни личности

Ископавме фотографија од нашата архива, кои се екстра популарните sвезди? Текстовите и фотографиите не смеат да се копираат или превземаат, во целина или во делови, без договор со Мајка Ти и Татко. Во спротивно Мајка Ти и Татко го задржува правото да го фактурира презем...

Како живеевме некогаш…пред 25 години

Најобичен Фејсбук статус на Влатко Ќељавиот кој ќе го прочитате подолу, не врати во времето од пред 25 години. Се потсетивме како се живееше тогаш. Како се живее сега…вие си знаете, не сте мали. . .   Честит нека ни е денот, 25 години од осамостојување на ...

11 живописни села од целиот свет

Доколку сакате да патувате проверете ја оваа листа од 11 неверојатни села од целиот свет, можеби ќе посетите некое  Kaysersberg Commune, Североисточна Франција Rotenburg, Германија Gudvangen, Норвешка Hallstatt, Австрија Siglufjörður, Исланд Igloo Village, Германија Village...

САЊА РИСТИЌ: “Девојката без шминка” го нашминка стомакот

БРЕМЕНОСТ И УМЕТНОСТ Една од ретко покриените теми за време на бременост е влијанието на оваа состојба врз креативноста на мајката. Во овој период, покрај расцветувањето на сите хормони, таа е во ментална состојба кога има можност да искаже чисти и искрени емоции на површин...