Влашка математика

Влашка математика: - Ако имаш 10 јабуки и пола му дадеш на брат ти, колку ќе ти останат? - Девет ипол. — Миле Паника (@Mile_Panika) November 6, 2017

Есен

Есен: -Германија: Пиво, секс -Франција: Вино,секс -Шпанија: Мед, ореви, Секс -Македонија: туршија, оцет, ајвар , остај ме капнта сум … — Професор Цветковиќ (@tome_corner) September 23,...

Ѕвонам кај баба ми…

Ѕвонам кај баба ми - кој е? - јас сум - кој си ти? - ти која си? - баба ти — Дибек (@TKiceec) September 22, 2017

За да ја заштитам и го сокрив бројот

Не знам која е лудачава, ама за да ја заштитам и го сокрив бројот. Девојко, читај го повеќе Хенк Муди за да знаеш како со мажи!! pic.twitter.com/WwRlQdcPKL — Ljubiša (@Sulimanovic) September 1,...

Најдосадна поза у секс

Најдосадна поза у секс е кд си одоздола а одозгора нема никој — Дарла (@mitevskad) July 18, 2017

Смислата на Галичката свадба

Мислам дека смислата на Галичката свадба е дека после толкава церемонија ќе ти биде незгодно да се разведеш. — Канта Сирење (@SuperExtraBonus) July 15, 2017

Летно време не излевам оти многу е жешко

Летно време не излевам оти многу е жешко. Зимно време не излевам оти многу е ладно. А другите денови не излевам, оти исто така немам пари! — Laze Janev (@lazejanev) July 9,...

Ќерка му на Балашевиќ: Татко ми никогаш немал проблем со Хрватите. Ни со Босанците. Ма ни со Македонците…

Moj cale nikad nije imao problema sa Hrvatima. Ni Bosancima. Ma ni sa Makedoncima. Nije ni sa Srbima. Ili Slovencima… Samo sa budalama. — Beba Balasevic (@kenobibaby) February 28, 2016

Мост на спасот

                              Можеби и нас ни фали ваков мост… svi nashi politichari da se uhvate za ruke i zajedno bace sa mosta na adi pa da ga nazovemo most spasa. — Marko Samardžija (@pile_istoka) November 21, 2011

Кеш или со картичка?

-Продавачката: Кеш или со картичка? -Јас: Со :). pic.twitter.com/GaAhIxDSbJ — Алфалфа. (@Maestralniot) January 31, 2017