Вака ко што гледам во МК сите по националност и вероисповед се…

Фејсбук статус: Соња Ајановска . ..вака ко што гледам во МК сите по националност и вероисповед се..уморни 

Пациент е и маж и жена.. и болката е маж и жена

Од вчера детално пратам коментари во врска со случајот за измислената бременост од страна на доктор. Случајот е морбиден, во сите чекори. За здравството нема да коментирам, секој ден е се поочигледно дека здрави тонеме во болест. Си даваме меѓусебна поддршка и толку. Има и такв...

У овој град све се мери..ама се мери онака од око!

..нека не ми замерат другиве граѓани, јас освен у Скопје, у друг град немам живеено во државава, така да ќе го прецизирам текстов у тесново животно подрачје..и тоа од мој аспект, лично мој, со кој може да се слагате а може и вуна да предете, небитно.. (слика од Скопје дење) ....

Се моли тој што ја открил Македонија, да ја покрие..

…се моли тој што ја открил Македонија, да ја покрие..со кеш..

Вратете го џубоксот..

Нема ништо пострашно во очи да ја гледаш разделбата со младоста. Ништо помалку страшно и болно да го мериш пулсот на бавното умирање. На државата. На човекот. И млад и стар. Болката со разделбата стана дел од нашата препознатливост. Таа душевната, која е сто пати по...

Пред триесетикусур години…

. ..пред триесетикусур години имав пирс у нос.. пред триесетикусур години Иво панкерот ми беше најбољи другар.. пред триесетикусур години бев против сите стеги, чекан закони.. пред триесетикусур години мислев дека све ова некогаш ќе се промени.. ..после триесетикусур години п...

Жешка осминка бурек со месо што потсеќа на Скопје

..таа жешката осминка бурек со месо, што ја јадев у два сабајле по пут накај дома, е единствено нешто, што ме потсети дека живеам у Скопје..оноа наше Скопје..

Каква е оваа метропола без говорници, изгубени ликови, љубови и ти-тии-тииит сигнали?

..сакав да ти се јавам и да ти кажам колку те сакам..колку ми фалиш, колку брзо ми се врти светот околу тебе..го зграпчив телефонот со жустрина на разулавена лавица, растргната од чувства, слабост и брзина..кога го свртев твојот број и почна долго да звони ти-тии-тииит, в...

Скопјеееееее…мое си

..ќе се наполниш сонце, љубов, воздух, па ќе се качиш на клупа, таму горе високо, највисоко..ќе се вртиш, вртиш, додека не си го свртиш светот кон себе, ко ти што го гледаш и ќе викаш Скопјеееееее…мое си, твоја сум..мамо кажи им дека ...

Пазете се, некој меѓу нас не е наш!

80-те години, прошли век ..у школо кога идев, у руско, за време на Советскиот сојуз, а нешто зезнев или им исконтрав, професорите како воспитна мерка користеа испрашување на Манифестот..знаете кој..и ти вика, ај ти Соња, сега кажи го вториот пасус од 47 страница.. и јас верглај...