ДАЛИ ВИ ПРЕЧАТ ПРОВИНЦИЈАЛЦИТЕ: Скопјани си го покажаа своето вистинско лице (ВИДЕО/АНКЕТА)

Да бидеме искрени, не бевме изненадени од одговорите… Веруваме дека една од „најболните“ точки на жителите на градот Скопје се таканаречените провинцијалци што живеат и работат во нашата метропола. Меѓутоа, мислењето е поделено, на едните им пречат...

Тоа е тоа…ист воздух дишат, просјакот и царот!

Скопје денес: Просјакот и Царот | Skopje today: The King and the Pauper (photo by Viktor Popovski)

Скопје е мојот град

         ..сакал-нејќел го сакам Скопје пошто Скопје е мојот град

Почина Аријан Дема – Љани

  Еден од најдобрите македонски гитаристи Аријан Дема почина на 59-годишна возраст. во Скопје. Беше член на бендовите ПУ, ЛЕВА ПАТИКА и ДЕН ЗА ДЕН. Љани, почивај...

Жешка осминка бурек со месо што потсеќа на Скопје

..таа жешката осминка бурек со месо, што ја јадев у два сабајле по пут накај дома, е единствено нешто, што ме потсети дека живеам у Скопје..оноа наше Скопје..

Скопје имаше душа…

Скопје имаше душа… му велел дедо ми на татко ми. Скопје имаше душа… Ми велеше татко ми мене. Ми раскажуваше за плажите на Вардар. за дрвеното мовче, за вовчето Чиро, за игранките, за корзото (кој од која страна стоел), за тесните панталони. за шпицерајките кондури, за...