Колку е поубаво кога си „члан библиотеке“ а не члан партије

Колку е поубаво кога си „члан библиотеке“ а не члан партије. Слободно размислуваш, слободно пишуваш, не бараш ништо од н…

Прочитај повеќе

Матурска, или свадба, прашањето е сега?

Чудни ли сме ние Македонциве. Зборувам за нашите неверојатно хировити и прескапи сфаќања во врска со прославувањето на матурските вечери. На

Прочитај повеќе

Како се лечи шинат прс од лева нога

Проверено – прашај паталец, не мечувалец. [fblike] Како се лечи шинат прс од лева нога (според најновите сознанија на ФенгШуиБрусЛиСабина&другарите:

Прочитај повеќе

Некои наши пејачки се навистина чесни и поштени

[fblike] Што бре чесни испаднаа Искра Трпева, Маја Панчева, таа една Христовска од Битола (не Олгица) – видоа дека со години

Прочитај повеќе

Скопје е проклет град, знам да го кажам тоа уште одамна

Скопје е проклет град, знам да го кажам тоа уште одамна. Зашто? Поради помодарството и феноменот на толпа, руља, од

Прочитај повеќе

Лубеница е лото, да не се распраааме ногу ногу

Сакам да гледам како луѓето бираат лубеница: свират на неа со прстите, како на тарабука, и удираат чврги и шамарчиња,

Прочитај повеќе