7 причини за патување

Неколку начини на кои патувањата влијаат врз здравјето, научно потврдени Патувањето не само што е душевна храна, туку тоа позитивно влијае врз здравјето. За ова можеби не се потребни особени докази и истражувања, но тие секако постојат, и тоа во голем број. Сите тие се задржуваат...

Малдиви: Подводен ресторан (Видео)

Во подводниот ресторан Ithaa кој се наоѓа на Малдивите можете да уживате во вкусното јадење и во исто време да се воодушевувате од убавините на морето!

Ивана и Ману се вратија дома!

По четиригодишно патување околу светот со мотор, Ивана Чолаковска Торес и нејзиниот сопруг Ману Торес денеска пристигнаа во Скопје околу 14 часот напладне. Како што беше најавено, на плоштадот Македонија беше организиран свечен пречек каде и официјално беше означен крај...

Ивана Чолаковска: После 4 години заобиколување на светот се враќаме дома

Конечно, за помалку од десеттина дена се враќаме дома… Додека се припремаме да се вратиме назад во Европа, споивме неколку кратки моменти од Источна Африка и сакаме да ги споделиме со вас. Еден дел од светот што не донесе до нашите корени. Погледнете го в...

Viaduc de Millau: Мост кој ги допира облаците

Една од најимпресивните градби на модерната архитектура во светот, секако е мостот Вијадукт де Мило (Viaduc de Millau), што се издига над долината на реката Тарн во југозападниот дел на Франција. Ннеговата изградба, која започна во октомври 2001 година, а заврши во ноември 20...

Ивана Чолаковска: Oд Танзанија до Скопје

Последна етапа од овој пат околу светот… Oд Танзанија до Скопје, последна етапа од овој пат околу светот Денеска стигнавме до Танзанија после поминувањето на едни од најтешките земји за возење од јужниот дел на Африка. Почувствувавме дека сме на пола пат во ...

7 причини за патување

Неколку начини на кои патувањата влијаат врз здравјето, научно потврдени Патувањето не само што е душевна храна, туку тоа позитивно влијае врз здравјето. За ова можеби не се потребни особени докази и истражувања, но тие секако постојат, и тоа во голем број. Сите тие се задржуваат...

Ивана Чолаковска стигна во Јоханесбург и започнува да го вози последниот континент Африка

Африка, последната граница… Споделете го ова видео доколку сакате да ни дадете мала поддршка. Кога на 17-ти Април заминавме од Севиља, никојпат не помисливме дека ќе стигнеме толку далеку, дека ќе запознаеме безброј пријатели или дека ќе имаме многу предизвици да надминеме....

11 живописни села од целиот свет

Доколку сакате да патувате проверете ја оваа листа од 11 неверојатни села од целиот свет, можеби ќе посетите некое  Kaysersberg Commune, Североисточна Франција Rotenburg, Германија Gudvangen, Норвешка Hallstatt, Австрија Siglufjörður, Исланд Igloo Village, Германија Village...

Во Париз е отворен првиот пловечки хотел и бар

OFF Paris Seine Атрактивен пловечки објект денес станува се повеќе присатен и пожелен,  па така и Париз го доби својот прв пловечки бутик хотел на реката Сена со најубав поглед. Пловечките проекти во светот зафатија замав, но во позитивен и многу атрактивен контекст. Така Пар...