Отец Пимен: Сложни калуѓери и во петок мрсат…

И така. Сложни калуѓери и во петок мрсат, сложни пратеници и во понеделник патни трошоци зголемуваат. Posted by Otec Pimen on Monday, November 13, 2017

Отец Пимен: За многу години Илинден!

Да се множиме како што се делиме ем ќе сме посилни, ем посреќни, ем помалку злобни. А така поубаво и со радост и ќејф се слави жртвата на нашите предци. Како и да е, ум за во иднина. За многу години Илинден! Posted by Otec Pimen on Wednesday, August 2,...

Малиот принц порасна, отиде во Италија, ја сретна Памела и и ја подари розата

И така додека ние се замаравме со разни глупости, малиот принц порасна, отиде во Италија, ја сретна Памела и и ја подари… Posted by Otec Pimen on Friday, June 16, 2017

Отец Пимен: Беше тоа убав весник. Сум го читал со радост. Штета што дојдовме до тоа ‘беше’.

Беше еден од првите весници кои ја започнаа хајката против монаштвото. Нè обвинуваа за сè и сешто. Дневник пишуваше и за… Posted by Otec Pimen on Thursday, June 15, 2017
12