ЈЕден Пут, ЈЕден КуФер, ЈЕден Сандук…

Скоро СВите Почетоци се различни : ЈЕден муж и ЈЕдна ЖЕНА , сВе ЈЕдно , може и двајца људи СаМо , и Това Је ЈЕдината СличноС !!! А Скоро СвИТЕ крајеви се Слични : Једен Чоек , Једен кревет , Једна таваница ,Једна инстант скувана супа , колку да моеШ да се посереШ, на СВЕ , леко...

Секој си се „Опва“ за Свој „ГроШ“ !!!

Све се дешаа на Плажа , безмалце у Подне, Нигдека – НИКОЈ: Демек , по „една“ и малце мезе , а Шо ВикаШ ? = Викам Може !!! Салатица од Патлиџан и печени љути Пиперки , со младо кромитче , Овчо М’рсно Сирење, Купус на „ситно“ со многу сол , Бибер и Оцет од оној „црнион ...

Кој За Шо Си Учел!

Коа му даам на таксистот 150 денара , за од дома до работа , си викам ………уф , камо да сум ТаКСИСТА !!!Коа плаќам … Posted by Mite Kum Lazarevski on Monday, August 24, 2015

Празно, безнадежно Сивило , ЗА СИТЕ !!!

  За које ли това, утре , спокојно , СПИЈАТ , душиве Скопски ?Ни куче не залајује , ни дете не заплачује , Нит вруќ шамар , да се Чује дека ,Некој , Некоме му Опиња,дал зашо Закаснил , ил па дека , може, ЗАШО дошол Порано ?Ко да је Све , Баш ко шо требе...

Има дана коа некој ќе си го бриШат „Г’зот“ со коприва

Нема НиШо полесно од Това да СЕ „СЕРЕШ “, да СЕ „ ПОДСЕРУЈЕШ “ ,или ПА да СЕ „УСЕРЕШ “, ТоталнО , дур седиШ на удобна WC – Шоља, ЗаГлеан у МириШљаФ ТоалеТ Папир !!! Не је Увек така , и НЕМА ДА БИДЕ !!! ЗатоВа ПреТпаЖљиво !!!! Има дана коа некој ќе си го бриШат „ Г’зот “ с...

Убавите КрушКи Свињите Ги Јадат

Коа ја здоглеаФ , кај „ сувомеснатото “,У косата имаше , пердуФче , мало , Прљаво , ко да успејало да избега од некој стар неугледен , излитен Јастук . Веѓите не и бева Чупани од прославата на Стара Нова Година , а и „фризурата“ , од влагата надвор ,спљосната, ќе да беше од Тогај...

ПОЧНА ДА ЗАЗОРУЈЕ

Почна да Зазорује , на ДЕН Пладне , влезе Светлина, у малата спалничка , низ уште помалиот прозорец, влезе целата Светлина на овој Свет , и Све се Гледаше ЈАСНО !!! Прв пут у живот Он виде, како се омлитавујат , женски Брадавици после свршуење, Прв пут у живот Он виде, како, ...