Студент од ФИНКИ ми бара карта за Меморија…

Едно другарче, студент при Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, попознат како ФИНКИ, вчера ми пишува у инбокс: -Абе брат, ти нешто со музика се бавташ знам, дај ако можеш најди ми карти за вечер за концертот, цимер ми сака да иде. -За кој концерт? -Па ...

Зимница

Црвени ајвари Зелени корнишони Букет хемороиди У ентеше шпиони Кисела зелка Благи пченици Легни си глупчо Не јади трици Ракијата лизга Пинџуро луте Сролај сарми Не глуми путе Казано свете Вријат комињи Поврнан теписон Направивме се свињи Ориз тава Со малку птичји грип За ...

Мрачна Мајко Македонска!!!

Единствена книга го што уживам да ја читам одново по стоти пат, книга од која што секоја страна ме фрла во длабок севдах, книга која  го буди комираниот скептик во мене и го тера да урла на светот, книга што ми дала знак на егзистенцијалната крстосница е ...

Очајни домаќинки…(Видео)

Бубњарката ќе биде добра мајка… ocajne domacice……….. Posted by Muzika za dušu i uživanje on Thursday, September 24, 2015

Лек против мамурлук

Онлајн лек против мамурлук: Кафе, два цедени лимона, прошетка у природа. Вистински лек против мамурлук: Завиен под ќебето цел ден, 17 литра вода, 3 литра јогурт, литро расолница, репититивно спомнување залудно името божјо, перманентно изговарање на четвртата согла...

Цело зимо ”Мекиците од Стража”, цело лето…

Цело зимо ‘Мекиците на Стража’, после цело лето Прасиците на плажа. via GIPHY

Почнаа по тајмЛАЈНО да шеруват и форсират поезија за сиромашни

Пред десетина години упишав општа и компаративна книжевност пошто бев болен по поезија. Ама одма сфанав дека школуван поет е како петел од инкубатор, за разлика од онај дворскио шо клука по буништата, шо би рекол другарот Момо. Нема вкус, пластичен е. Тоа не е ни битно. Продужи...

Знаете ли зашо не ви се свиѓат ората?

Знаете ли зашо не ви се свиѓат ората? Пошто ората имат тежина, имат приказна, имат поента, комплексни се, башка напорни… Posted by Кирил Стоименов on Thursday, August 10,...

Шо е тоа: колку и да е најјак, па никогаш нема да биде прв?

Шо е тоа: колку и да е најјак, па никогаш нема да биде прв? Вторио крак Posted by Кирил Стоименов on Friday, July 28, 2017