Ќе Биде Ли?

Дедо ми 5-ре…цел живот ова ми го збореше:

Не кажувам веќе “добро утро”

Не ми се кажува веќе “добро утро“ на непознати луѓе. Оние со кои се разминуваш низ маалската уличка. и на кои најучтиво, онака како што не воспитувале, ќе им кажеш”добро утро”. Не им кажувам ништо. Затоа што ме гледаат како мајката да сум ...

Пријател?

Вистинскиот пријател нема да дозволи да се брукаш за две-три заостанати сметки, да се криеш од шефицата на дисконтот, или да се нервираш што не можеш да почестиш ни едно кафе во пицеријата каде што со години го убивавте слободното време и го менувавте светот. Пријат...

Ако Има Утре…

Од денес, мора да почнам да мислам и за утре…

Кој е клучот на успехот?

“Во својата соба го најдов одговорот на прашањето: кој е клучот на успехот? Таванот ми вели дека амбицијата е висока, прозорот ми рече, погледни го светот, часовникот рече дека времето е злато, огледалото ми рече: немој да судиш никому според надворешниот изглед, вратата ми...

Среќен Роденден, Анџелина Џоли!

“Има нешто во смртта што е утешно. Поради помисла на тоа дека може да умреш утре, повеќе го цениш животот сега.” - Анџелина Џоли