Огледалото е мојот најдобар пријател

Огледалото е мојот најдобар пријател, бидејќи јас кога плачам, тоа никогаш не се смее. – Чарли Чаплин

Нова година е за аматери…

“Нова година е за аматери, за оние кои никогаш не остануваат после полноќ во кафани”  - Момо Капор

Поубави времиња беа порано…и тие што немаа

“Поубави времиња беа порано…и тие што немаа, имаа по некој динар во џеб”. - Франо Ласиќ

Никогаш не бев сиромав, но честопати бев без пари

Никогаш не бев сиромав, но честопати бев без пари. Да бидеш без пари е минлива состојба: да бидеш сиромашен е состојба на духот. Мајк Тод

Кое е моето оружје?

Моето оружје пријателе, е меморијата. Сè уште. Сè уште ми работи бојлерчето…

Од Академикот…

Кога во кафана ќе ги стаам нозете на маса, ми викаат: “симни ги, не си дома.“

Во фудбалот, кога ќе падне гол, топката тргнува од:

Во фудбалот, кога ќе падне гол, топката тргнува од: 1. Центар 2. Влае 3. Ѓорче “Џанадар збира” – 1995