Ќе победите бре, но каде ви отиде човечноста???

Ќе победите бре, но каде ви отиде човечноста? Како да забораваат сите на обичните луге, типично за секој избори е да се ветува кули и мангели што би рекле постарите. Дали забораваме што е најосновно во нашето кратко живеење да направиме, освен да обезбедиме егзистенција на нашето...

7 причини зошто да имате секс авантура на летен одмор

Сексот како секс е секогаш добар, но постојат периоди кога од добар преминува во најдобар. Тоа се тие периоди како на пример јавно возбудување, секс на летен одмор односно летна авантура или пак секс после забава во тоалетот од клубот. Денес ќе приложиме неколку причини з...

10 причини зошто да останеш со девојката која сака да патува

Постојат два типови на девојки, оние кои сакаат да патуваат и оние кои сакаат да седат во својот роден крај, да оформат семејство и да се посветат на него. Двата типа се добри, но оние првите девојки кои сакаат да патуваат, имаат некои предности кога станува збор за одлук...

10 работи за кои размислува вашата девојка, но не смее да ви ги каже

Ние, жените, понекогаш знаеме да претераме со размислувањето. Тоа е сосема нормално за нас. Знаеме да анализираме и размислуваме предолго, едноставно ни нема помош. Постојат голем број на работи за кои размислуваме, но не ги кажуваме бидејќи се грижиме за вас- нашите момчиња-...

Живот според правилата на Далај Лама

Легендарниот миротворец и нобеловец Далај Лама има објавено многу дела, но за повеќето најинтересни се неговите правила за среќен живот. Имајте на ум дека големата љубов и големите успеси секогаш вклучуваат и голем ризик. Во животот не можете да победите секојпат, но мн...

Вие не сте уплашени од иднината, вие сте уплашени од повторувањето на грешките од минатото

Не е секогаш лесно да станете од креветот. Понекогаш, доколку знаеме дека денот ќе ни биде напорен посакуваме да продолжиме со спиење цел ден додека не помине бурата. Но, сите викаат дека кога ќе се разбудиме треба да бидеме полни со енергија која ќе ни трае во текот на цел...

4 Прашања кои треба да го прашате вашето момче пред да ви стане сериозна врската

 Што е сериозна врска? Доколку постојат повеќе работи кои укажуваат на сериозна врска, тогаш мора да постојат и многу работи кои укажуваат на несериозна врска. Па, каква би била несериозната врска? Тоа е врска каде еден од партнерите не ја сфаќа сериозно и смета дека од тоа нем...

Како да преболите некого за кој мислите дека никогаш нема да можете да го преболите

Некои луѓе навистина е тешко да се преболат. Тоа е само една работа со која постои можност да се соочите кога ќе засакате некого. Колку повеќе ќе ви биде врската стабилна толку повеќе е тешко да ја прекинете таа врска и да продолжите со вашиот живот. Нема да мож...

5 Ужасни работи кои ќе ги почувствувате кога сте заљубени

Не постои чувство, искуство, ниту реалност како кога сте заљубени. Можете шетајќи се низ градот да сретнете личност и веднаш да знаете дека вашиот живот ќе се измени. Љубовта ќе ви роди емоции за кои никогаш не сте ни биле свесни дека може да ги почувствувате. Ќе се чувствува...

18 ретки, прекрасни фотографии на Мерилин Монро од почетокот на нејзината кариера

Малкумина знаат дека пред нејзината легендарна филмска кариера, Мерилин Монро позирала како модел за познатиот пин-ап артист Ерл Моран. Уметникот бил премногу воодушевен од нејзината убавинa. Сакавме да споделиме некои од првите фотографии на Моран. Тие ќе ни помогнат...