10 интересни работи кои не ги знаете за Белата Куќа

На пример: Еден претседател беше преплашен од прекинувачите за светло Дизајнирана е да личи на Ирскиот Парламент George Washington го преферираше дизајнот на градбата затоа што беше многу различен од Европските кралски палати. Има 147 прозорци Исто така има 412 врати, 28 камини...