Вила со ретро шарм во најубавиот дел на Белград

Проект на Милица Тодоровиќ [fblike] Белградски Сењак е дом на многу стари куќи во кои живеат претежно дипломати Во овој

Прочитај повеќе

Одличен мал стан со галерија

Италијанското студио R3Architetti претвори неугледен мал простор во прекрасно станче со галерија. Поранешно дуќанче стана мини мансарда. Станот е на

Прочитај повеќе

Стаклена куќа – Заборавете на вашата приватност

Во оваа вертикална стаклена куќа, подот и прозорците си ги смениле местата. Архитектот Јанг Хо Чанг ја дизајнирал за натпреварот

Прочитај повеќе

“ONE” Највисокиот Облакодер Во Америка

“ONE”Светскиот трговски центар Облакодерот изграден на местото на Кулите Близначки во Њујорк, е признат како највисоката зграда во САД. Висината

Прочитај повеќе