Зоки Панкер

Камен и досада, лоша комбинација

„Не сакам да сме више заедно.. досаден си“ -мртва ладна ми вика „А-уу, а не ти бев досаден кога немаше работа!?“ „Не , не е така“ „Е да ма не е така.. сега си најде работа, нови колешки и колеги секој втор ден шеташ по моловите божем шопинг тераш а ако не тогаш си на after-party“...

Боемска Улица НЕ Се Прави На Сила

Упорно запнале со боемски улици, скопски Скадарлии и сл. небулози Боемска улица НЕ се прави на сила Боемска улица си ја прават самите боеми и тоа таму кај што им е пријатно, а не по „како мали Џокица си замишља боемштина“ Ама кај да најдеме боеми? Тие е се врста на изум...

Шипки, шилци и мајката на комшијата

Од памтивек си имам жива ограда во двор Е не е баш најжива, пола е исушена ама така се води во катастар Ми се досели нов комшија и одма почна да прави некаква ограда со железа, шипки и шилци и сл. опасни по живот моменти Дремам јас во двор и ја слушам комшискава ограда ка...

“Каде песно моја” од Зоки Панкер

Имаше една песна што многу ја сакав Ја слушав по цели денови и ноќи Станав зависен од неа ама ако, убаво ми беше И еден ден ми вика „не можам повеќе, си одам“ „Како ?.. ме зезаш нели?“ „не..готово е меѓу нас“ „Ама зошто…што сум згрешил?“ „Ништо , ми здосади..ќе ида...

НИШТО НЕ МИ Е ЈАСНО

На телевизор ми збори некој француски канал -ништо не ми е јасно на фб гледам коментари за Оскар -ништо не ми е јасно мозокот ми вика „земи работи нешто“ телото му одговара „остај ме, ме мрзи“ - ни сам на себе не сум си јасен Најубаво да го преспијам денов ама како?.. не ...

За сега има само еден осомничен

911 ……………… Што да правам , од сите „итни“ броеви го знам само 911, многу филмови гледам Го вртам тој број, нема друго ! Што има врска што е во Америка, болка си се болка, сите исто не боли „Што е проблемот?“ -ме прашува операторката „Душава м...

Кога прочките ќе стивнат

- Прочка се роди, навистина се роди Не, не беше тоа - Ако ти удрат Прочка, сврти го и другиот образ Не, не беше ни тоа - Прочкај го ближниот свој Не ни ова - Кога прочките ќе стивнат Ма ни ова - Кој на друг прочка му копа, сам во неа паѓа Ова па ич - На Прочковдов ден с...

беше одвратно … испив солна киселина

Солна Киселина „Колку пати си пробал да извршиш самоубиство?“ „3 пати неуспешно и 2 пати успешно“ „И кое ти било најубаво?“ „Пааа, не знам тоа ама знам кое беше најгадно“ „Кое?“ „Последното успешно самоубиство беше одвратно … испив солна киселина“ „Чиста?.. па нели ...