Зоки Панкер

Тетовирање

Решив конечно фраер да станам и прво што ми текна е да се тетовирам Седам на столица и додека една досадна мува ми лета околу глава му викам на тату-мајсторот „Види овака, на бутинава ќе ми истетовираш злобно смајли, под него некоја песна од Мајаковски по твој избор, продолжува...

Кога го отворија, кога стана култен?

читам: „вчера се отвори новиот култен кафич….“ Кога го отворија, кога стана култен? Уште ни првата сметка за вода не ја платил, до „култен“ има уште мноооогу Btw,не напишале и дека е „урбан“ ама то...

Раскинување

Пишувам: Ти си моето сонце Мојата муза, мојата инспирација Мојата светлина Мојата ѕвезда носилка Ма ти си.. ти си…. Ти си кравичкана на шофершајбна што и’ се клати главата уствари не, кученце е тоа Ти си мо.. „Еј што убав текст, за мене е?“ – ме прекинува „Па да, ак...

Швајцарски саат и швајцарско сирење, е има разлика!

овака да си кажам Пошто во ЈНА бев инжињерија ние бевме обучени и опремени ОДМА да реагираме на поплави, снег и сл и тоа го правеме секогаш кога не’ викаа за пола саат со се механизација а позади нас обавезно идеа санитетски возила, цистерни со питка вода и полски кујни кои...

Топла насмевка

Влегувам во најблиската пиљара и одма и’ се обраќам на продавачката: „Добар ден, ми треба една топла насмевка“ „Не продаваме тоа ама има сенф на попуст“ „ама девојко не ми треба сенф, ми треба обична топла насмевка“ „Па иди кај девојка ти нека ти даде“ „Немам“ „Жена“ „ н...

Стилски Фигури

„Користиш некакви стилски фигури додека ја тепаш жена ти?“ „Да, користам“ – гордо одговори „Кои?“ „Па најчесто аперкат, некогаш маја- гери“ „не мислев на тоа, мислев какви зборови употребуваш, метафори, алегории?“ „а тоа, никакви не користам, само и’ викам „си знаеш ти зо...

Неправда

Целиот наш лузерски генетски код го имаат испеано во песнава Од А до Ш Posted by Zoki Panker Todorovski on Saturday, June 25, 2016

ФБ е опседнат со мисли „Скопје е….“

За мене Скопје е како песнава Thin line between Love and Hate ФБ е опседнат со мисли „Скопје е….“ За мене Скопје е како песнава Thin line between Love and Hate Го сакаш па го мразиш, пак го сакаш и пак го мразиш и се така во круг Ама никогаш не се рамнодушен, никогаш не с...

Леси се враќа дома

Ова е Леси, она се враќа домаНе биди и ти Леси,не се враќајУствари доаѓај си еднаш на 5 годда идеш на забар и да се видиш со старите другари Posted by Zoki Panker Flokbalet on Saturday, January 23,...