Зоки Панкер

Раскинување

Пишувам: Ти си моето сонце Мојата муза, мојата инспирација Мојата светлина Мојата ѕвезда носилка Ма ти си.. ти си…. Ти си кравичкана на шофершајбна што и’ се клати главата уствари не, кученце е тоа Ти си мо.. „Еј што убав текст, за мене е?“ – ме прекинува „Па да, ак...

Швајцарски саат и швајцарско сирење, е има разлика!

овака да си кажам Пошто во ЈНА бев инжињерија ние бевме обучени и опремени ОДМА да реагираме на поплави, снег и сл и тоа го правеме секогаш кога не’ викаа за пола саат со се механизација а позади нас обавезно идеа санитетски возила, цистерни со питка вода и полски кујни кои...

Топла насмевка

Влегувам во најблиската пиљара и одма и’ се обраќам на продавачката: „Добар ден, ми треба една топла насмевка“ „Не продаваме тоа ама има сенф на попуст“ „ама девојко не ми треба сенф, ми треба обична топла насмевка“ „Па иди кај девојка ти нека ти даде“ „Немам“ „Жена“ „ н...

Стилски Фигури

„Користиш некакви стилски фигури додека ја тепаш жена ти?“ „Да, користам“ – гордо одговори „Кои?“ „Па најчесто аперкат, некогаш маја- гери“ „не мислев на тоа, мислев какви зборови употребуваш, метафори, алегории?“ „а тоа, никакви не користам, само и’ викам „си знаеш ти зо...

ФБ е опседнат со мисли „Скопје е….“

ФБ е опседнат со мисли „Скопје е….“За мене Скопје е како песнава Thin line between Love and HateГо сакаш па го мрази… Posted by Zoki Panker Flokbalet on Tuesday, March 22, 2016

Леси се враќа дома

Ова е Леси, она се враќа домаНе биди и ти Леси,не се враќајУствари доаѓај си еднаш на 5 годда идеш на забар и да се видиш со старите другари Posted by Zoki Panker Flokbalet on Saturday, January 23,...

Домашно васпитање

Излегувам од купатило, тазе бањат, бричен, ма лепота една, огледалото се стопи од милина што ме гледаше ама го гледам моево куче некоја беља прави „Куче, зошто ми мочаш во патиката?“ – му спискав „па зафатено беше вц-то, ти 2 саати се пицкаш“ -мртво ладно одговори „па нормалн...

Никола Тесла од Чаир

Вo Чаир се шлаам по улица а едно дете иде пред мене и на конец влече 2 мрсула -Дете, зошто ги влечеш така мрсулите? -Мои се, што сакам ќе им правам -Не мислев тоа, него овака многу се прљаат, уопште не изгледаат убаво -Мене ми се убави -Да ама зошто не ги качиш на скејтборд...