Сашо Христовски

Такви ќевапи правив се само у Лесковац!

Ќевап-рецепт: Ако немаш мерак на једење, не се пипај око ќевапи. Ќевапи су за људи. Од мељено месо од плечку, од шију на бика и од пафлаку. Кад се убаво измеси, тури се на лед, да преспие. Ујутро се измеље још јед,н пут. Кад месо одвугне-тури се на жар. Ќумур мора д...

Никад не искачај од дома со обратно облечени кондури

Никад не искачај од дома со обратно облечени кондури. Ќе помисли некој дека си мрднат. 

Полицаец – Колку Гордо Звучи

Одамна се токмам да напишам нешто за полицајците, луѓето кои сосема сигурно се занимаваат со најтешкиот, најнеблагодарниот, најнеплатениот и најопасниот занает на светот. Поготово овде, на бившојугословенските простори, каде што лудите балкански глави пукаат, потегнуваат ножеви и...

И Рокси Мјузик се прекрстија…

И Рокси Мјузик се прекрстија, го пратат светскиот тренд, сега се Барокси Мјузик. 

Љубовта кон кучињата и кон здравата храна…

Љубовта кон кучињата и кон здравата храна постојано ја докажувам со конзумирање на добро р,жан леб.

Само две работи не можеш…

 „Само две работи не можеш да бираш у животов – роднините и спортските коментатори во својата држава. Јеби га. (Се пардонирам за речникот)“

Поштуем типчиња со “полна” актен-ташна

Боље него да ја мафтаат празна. Отсекогаш најмногу сум ги поштуел типчињата што у актен-ташната носат љута пиперка, буковец и конзерва месен нарезак. Боље него да ја м...