ПРИКАСКИ ЗА МАЛИ ДЕЦА

Голем е патот од мене до тебе пиле

За да стасаш до чоек Многу пат треба да изврвиш За душата да му ја знајш За да си дозволиш својата да ја откриеш И срцето ширум да го отвориш За добредојде некому да посакаш Голем Голем и тежок пат се врви За чоек со чоек да се сплоти Оти не е љубов Она што на прв поглед кликнува...

Нема живот без Кафетин

Ене ми ја главата на ТВ, куглаат со неа. На другата програма еден идиот ја џигери со бејзбол палка. Некој ми кажа дека ја видел како се тркала од врвот на Марково Крувче. Можам да се пофалам дека имам здрава домашна аптека, но кафетин нема ни за лек. Ѕирнав низ прозорецот да ...

Трета среќа

Таа беше невработен дипломиран архитект, а тој веќе работеше во една приватна градежна фирма, кога му ја соопшти веста – заминува на постдипломски студии во Шведска откако успеа да добие стипендија во третиот обид. Ја гледаше немо. Потајно се надеваше дека нејзините оби...

На денешен ден станав БЕБЕ

Само што се родив ми дојде да викнам: „а бе докторе, пушти парново појако или врати ме назад, скроз измрзнав, па крај на ноември е, имај милост, имаш ли ти деца?“ Ама си преќутев пошто уште не знаев да зборам а тогаш мајка ми ме гушна, ме стопли и додека паѓав во првиот сон...

Со добрите жени секогаш си на чисто брат

Има добри жени брат. Не ми викај дека нема. Само не се рекламираат нападно. Не дека се тивки или безгласни. Гласни се, ама пријатно гласни. И не дека се баш мирни и повлечени. И они се беснотии. И они имаат црви во га*от, и они прават лудории, ама некако слатко и со сти...

Старецот и трите извори вода

Си бил еден човек. Додека бил на сафари го нападнале лавови, се изгубил бегајќи од нив и некако завршил сам сред пустина. Лутал низ пустинските дини, го печело сонцето, го дувале ветриштата, усните му испукале од жед, душата му изгорела за капка вода. По долго пешачење здогледа...

Лузна

Беше толку немирен како дете, што еднаш заврши удрен со камен по глава. Во младоста не помалку бесен. Кадравата коса си ја пеглаше за да ја исправи, носеше менѓуши и слушаше хеви-метал музика. Беше убаво момче со очи во боја на море, ведар и весел, од оние шегаџии без к...