Драган Таневски

Знаеш што ме нервира брат?

Знаеш што ме нервира брат? Се жалат стално. На се и сешто се жалат. Највише се жалат дека никој не ги сака, никој не им обрнува внимание, никој не ги слуша кога зборуваат. Никој не ги вика на дружење. Снемало љубов демек. А еве јас да ги прашам, а што очекуваат? Се затвориле ...

Доста барате други лекови за душа

Доста барате други лекови. Душа се лечи само со душа.

Зошто си заминуваат

Кога си груб со луѓето, тие си заминуваат… Некои од најиздржливите ќе пробаат да останат уште малку, надевајќи се дека ќе ти текне нешто да смениш. Но, ако си доволно упорен во грубоста, на крај ќе ги изгубиш и нив. Верувај, никој нема вишок нерви и време за силеџии. Де...

Писателе, Писателе

- Чичко, чичко, вие бевте писател, така? - Па шо знам, така викаат… Неозбилно му одговорив. - Ве молам за помош чичко, многу ми се свиѓа една девојка, па сакав да и напишам писмо. - Шо, уште се праи тоа? Па нели фејсбук, мејл, месинџер, м? - Знам бе чичко, ама она е друга сорта...

Усните се направени за бакнување

Усните се направени за бакнување, а некои упорно ги користат за карање. И после биле несреќни. Драган Таневски

Некој рекол „љубовта е слепа“

Некој рекол „љубовта е слепа“. Заблуда е тоа. Многу добро гледа, само не и смета тоа што го гледа.

Во убави раце да се заљубиш кукле

Во убави раце да се заљубиш кукле. Во раце шо те креваат кога паѓаш. А ти знаеш дека тоа е често. Во раце да се заљубиш шо те носат кога ќе снемаш сили. Шо те држат цврсто на површина кога вртлогот од животни проблеми те влече на дното. Во раце да се заљубиш кукле, шо...

Како деца викавме – “мечка страв – мене не страв” и скокавме

Децо, не треба вас да ви мудрувам, вие се раѓате со две-три магистратури и бар еден докторат… Ама околу животот, работите стојат така – за ништо нема гаранција. Се е ризик. Одењето по улица е ризик, возењето точак е ризик, летањето со авион е ризик, заљубувањето е...

Има едни девојки, ги нервира кога дечкото “ги замара” со тоа што е премногу фин…

Има едни девојки, ги нервира кога дечкото “ги замара” со тоа што е премногу фин и внимателен, им посветува внимание, им се јавува, им се извинува кога ќе згреши, па ќе го игнорираат, и полека полека ќе го отстранат од својот живот. И знаеш што? Супер е така. Дека им...