ПРИКАСКИ ЗА МАЛИ ДЕЦА

Модерна граматика: Турболатив

Трет степен од степенувањето на придавките, одма после суперлативот. Доаѓа сигурен ко Дон Кихот, а негов Санчо Панса се ‘грдите зборови’. Завршува со извичник, или со буќет извичници. Пример: Позитив: добар Компаратив: подобар Суперлатив: најдобар Турболатив...

Телефонскиот именик на татко ти

Своеврсна колекција од голем број на нумерички кодови. Како и сите други татковци, така и твојот покрај редовната работа сигурно има четрстотини хобија и разоноди, па затоа во својот мобилен именик ги чува контактите од потенцијалните соработници. Драгоцени контакти. Најчести се:...

Навреда за новчаниците…

Она кога имаш само 35 години… - Мамо, дај некој динар. - Еве 300, доста ти се… - Дај бе стара, па тоа е навреда за новчаникот. - За кој новчаник, жити се, никогаш не си ни имал новчаник. - Па нормално дека ќе немам, цел живот ми крекаш дека треба да бидам доба...

Балада за тромадолите

Tромадоли Ајде сега пушти си ја од Nirvana – Polly свари си супичка и кр’кај тромадоли Може и нешто југословенско, пример Идоли Биди добар дечко и кр’кај тромадоли Запиваме се на Џолин, од госпожа Партон Доли меземе марулка и рендани тромадоли Молим те н...

Како се вика публика у која шо седат попови?

Како се вика публика у која шо седат попови? AUDIториум!!!

Предлог на работи шо Македонија треба да ги брендира у 2018-та

За да не не’ избањаат како што направија со ајварот, мислам дека редно време е Македонија да ги брендира: подочњаците гаргарата ракијата на гладно срце лихфарството пиењето и ждерењето на потпис Никола Ристановски мамурлукот Чик-гомнарките ќутекот за една ризла гребењ...

Со шо ги ранете децата???

Одам преска по цигари, глеам основците искачаат на голем одмор. Нормално, најгласни се џомбите-осмоодделенци, полуматурантските-Конани. Ги посматрам така ја, и да ти кажам право, слободно можат: да кренат плоча од куќа за 15 минути да средат 12 кубика дрва за 10 минути ...

Скриената поента зад легендарната ‘Криво је море’

Кога ја слушаш песната после десет пива, у понеделник, на дискмен, невработен, многу добро доаѓат до израз стиховите: Девојко у сукобом с Тито Покрај реќе што корачаш *Сликата горе е фото-доказ од инспират...

Како ние ‘од прилика’ ги дефиниравме изборите

Пошто кампањите ни ги силуваат сите сетила последните неколку месеци, уствари години, решивме да ги дефинираме изборите со свои зборови. Значи, изборите се: демократски пазар процедура во која слободната воља создава невоља кога секој граѓанин е должен да гласа. Пред и пото...