pharmanews-logo-001-1X

Секс без обврски може да доведе до депресија (Видео)

Помладите луѓе кои се впуштаат во секс без обврски почесто може да ги почувствуваат симптомите на депресија, покажува една нова студија.

Ѕид ѕидосано, вар варосано,
а лечи дијабет тип 2. Што е тоа?

Според студијата која ја објави „American Journal of Clinical Nutrition“ јајцата можат да ве заштитат од дијабетес тип 2

Аларм за селфи

Во време кога селфи фотографиите се веќе секојдневен дел од комуникацијата, беше прашање на време кога ќе следат првите изуми поврзани со оваа практика.

Што значат емоџи симболите

Ако една слика вреди 1000 зборови, колку зборови и чувства вреди еден емоџи симбол?

Ден на планетата Земја

Овој ден за првпат е одбележан во САД, во 1970 година, кога се одржани најголемите еколошки демонстрации во историјата. Целта на одбележувањето на „Денот на планетата Земја“ е да се подигне нивото на свеста на луѓето за зачувување на животната средина. Денес, лидерите о...

„Денот 420“

Денес се слави Денот на марихуаната или „Денот 420“ или 20 април, е ден кој го слават милиони уживатели и поддржувачи на марихуаната ширум светот. Славењето на овој празник претставува дел од урбаната супкултура, и на овој ден се одржуваат големи ...

Скршеното срце навистина боли [ВИДЕО]

„Скршеното“ срце не влијае само врз расположението туку остава траги врз здравјето, а ние ќе наброиме неколку научно потврдени последици од „скршено“ срце аканаречениот синдром на скршеното срце предизвикува чувство на крај на светот, а раскинувањата се навистина шт...

Добрите и лошите страни на климатизерите

Како резултат на тековниот жежок бран климатизерите во домовите и канцелариите работат пркувремено. Тие обезбедуваат какво-такво олеснување од неподносливото време и се решение за да се спречат некои болести и смртни случаи предизвикано од преголемата жештина. Но, климатизерите...

Прибор што се јаде [ВИДЕО]

Дали овој едноставен пронајдок може да го спаси светот? то велите на тоа пластичниот прибор засекогаш да го замените со прибор кој би се јадел? Звучи одлично, особено од гледна точка за грижа и зачувување на животната средина, бидејќи светот се гуши во пластика која ш...