pharmanews-logo-001-1X

УВ зрачење – сè што е потребно да знаете за да се заштитите

Дознајте повеќе за УВА и УВБ зраците и штетата што може да настане како резултат на овие зраци етното сонце може да биде голем проблем ако не знаеме колкава штета може да нанесат УВ зраците. Добивањето на темен тен е целта на многумина, но безбедното потемнување без изгорениц...

Симптоми и превенција на топлотен удар

Доколку топлотната исцрпеност не е третирана, може да резултира со топлотен удар.

Сè што треба да знаете пред да започнете со трчање

Трчањето е едноставна и евтина рекреативност, но потребна е претходна подготовка за да избегнете повреди и други непријатности.

Водич при купување велосипед

Дали купивте велосипед? Планирате ли? Прочитајте неколку практични совети пред да се подновите.

Гладни сте навечер?

Доколку се јаде паметно, вечерата може позитивно да влијае врз метаболизмот и сонот.

Супер летен, освежителен и здрав напиток [ВИДЕО]

Во престојните топли денови освежете се со идеално избалансираниот освежителен пијалок

Што му се случува на телото кога е под дејство на алкохол

Научно објаснет патот на алкохолот низ организмот, како, што, зашто ?

Топ 10 медицински иновации од последнава деценија

Секоја година Клиниката од Кливленд ги предвидува најдобрите десет медицински иновации за следната година.

Знаете ли што е Париски синдром?

Сакате да патувате и воопшто не се плашите од летање, мачнини, стомачни тегоби или вируси. Сепак, бидете подготвени дека при средба со нова средина, може да се ...

5 Јуни – Светски ден за заштита на животната средина

Денес, 5 јуни, светот ќе го одбележи денот на животната средина за да ја покрене свеста и да го сврти вниманието кон бројните еколошки проблеми во светот.