pharmanews-logo-001-1X

Мусли или гранола – што е подобар избор?

Муслите во моментов се најголемиот светски тренд при избор на здрава ужина услите се мешавина од овесни снегулки со различни суви овошни плодови и семиња, додека корнфлексот е производ добиен од пченка, па така разликата меѓу нив е очигледна. Но дали ги разликувате производ...

Која храна да ја избегнувате кога сте под стрес

Што треба да јадете за да го намалите стресот Стресот во современото живеење е неизбежен дел од нашите животи, а тој се зголемува кога се наближуваат крајни рокови на работа или големи нерешливи проблеми. Стресот може да намали со вежбање, бидејќи вежбањето го прави...

Холивудски фитнес трансформации: Кристијан Бејл

Од машинист кој пати од инсомниа до Темниот витез – драстичните физички промени на актерот Кристијан Бејл му донесоа филмски улоги коишто не се забораваат Култните филмски улоги на Кристијан Бејл содржат многу повеќе од добра глума. Тие најчесто се пропратени и со дра...

„Дигитален детокс“ за намалување на стресот

Доколку сте едни од оние коишто постојано го проверуваат својот телефон, знајте дека оваа навика може да ви го наруши менталното здравје Технологијата значително го подобри и го олесна секојдневното живеење а многумина не можат да си го замислат животот без своите смартфони. ...

Синдромот на Минхаузен

Дефиниција на синдромот на Минхаузен Синдромот на Минхаузен е ментално нарушување, односно психијатриски синдром на лажно болни.  Именуван е по германскиот барон Минхаузен, кој се смета за најголемиот лажго во историјата на човештвото. Ова нарушување претставува сериозна зака...

Синдром на странски акцент

 ЖИВОТЕН СТИЛ  Прочитајте за синдромот поврзан со говорот Синдромот на странски акцент е ретка состојба која го менува говорот на личностам, која одеднаш започнува да зборува на сосема нов и непознат акцент. Синдром на странски акцент е кога заболениот го зборува мајчиниот јази...

Минхаузен од интернет

Синдромот наречен „Минхаузен од интернет“ “Минхаузен од интернет“ е модел на однесување според „Синдромот на Минхаузен“, каде што интернет корисници привлекуваат внимание, со тоа што се прикажуваат како лажно болни на форумите и групите направени за поддршка, ...

Еве зошто не можете да ослабете

Доколку не сте од оние кои после десет направени вежби за стомак бараат резултати во огледалото и навистина не ви е јасно зошто не слабеете иако вложувате труд, тогаш оваа статија е за вас Вежбањето и диетата не даваат резултати, а правите сè што треба? Можеби станува збор за она...

5 Причини зошто треба да вежбате наутро

Неколку придобивки од вежбањето рано наутро Утринското вежбање е вашиот синоним за двете најнеомилени активности – вежбање и утро? Штета, бидејќи вежбањето наутро има многу здравствени придобивки коишто не само што ќе ви го подобрат здравјето, туку и квалитетот на живот. Може...

„Порнхаб“ се грижи за вашето репродуктивно и сексуално здравје

„Порнхаб“ отвори сексуален велнес центар кој нуди стручни лекарски совети   Најпознатата интернет страница со содржина за возрасни „Порнхаб“, отвори онлајн едукациски центар, со цел да овозможи совети за здрав љубовен и сексуален живот. Центарот се вика „Порнхаб сексуа...