Застани пред огледало и залепи си шамар пред животот да ти удри бокс!

cicki gazoviЦицки, испрчени газови, напучени усни…повеќе газови, повеќе цицки..светов забега..отиде се, ако непризнаваме, длабоко во себе знам дека знаеме.. Колку пати изминатиов месец сте имале со некого длабок и искрен муабет, а колку пати сте седнале на оговарачко кафе каде се зборело за се, и за секој, а ништо од тоа немало суштина…Колку пати сте лајкнале нечиј убав статус, поезија, племенита мисла, убава мелодија..а колку пати сте лајкнале нечиј фотошопиран напучен селфи гз, хејтерски или сеирџиски статус…Деца на 10 год дремат на компјутери и имаат видено повеќе цицки отколку што шутнале токпи на улица, имаат удрено повеќе селфиња отколку сто си ги удриле коленцата или лактињата…. Ја изгубивме суштината, ја губиме душата..треба да се погледнеме во огледало, и да си залепиме шамар..пред животот да ни удри бокс, и да ни нанесе тежок нокаут.

 

Фејсбук статус: Ѓорѓи Крстевски

Посетено 4.373 пати (1 денес)

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!