Убавино

Напишано во една од собите на прилепскиот хотел “Липа“,
за време на театарските игри “Војдан Чернодрински“.
hotel lipa_majkatiitatkoti[fblike]
Еден стар поета, што не знаеше да лаже, премногу често се осмелуваше да каже:
“Убавино, ти ме заморуваш веќе…“
Нека остане чиста суетата твоја, ти мене ме одмораш…убавино моја.
1992, Прилеп…

 

595х90 px-01

Посетено 2.488 пати (1 денес)