Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ за се и сешто

diktatori
Рајата почна да го употребува терминот ‘Фашизам’ како синоним за све и свашта тривијално шо не им е по ќејф. За фашизам ќе чуеш од секој универзален незнајач пред коперација, преку младите либерали по улиците, па се до по политичките експерти низ дебатни емисии. Фашизам, фашистички, фашизоидно.
Немoj после да искочи како приказната за овчарот шо викал
‘Волк, волк, помош’ на заебанција секој ден како лажна тревога
пошто му било досадно, па коа стварно дошол волкот
никој не го ебавал два посто.

baner-latte-595

(Посетено 140 пати, 1 денес)

Оставете одговор

*