Никогаш стар за старки

starki-naslovna_majkatiitatkoti

Првите старки ги купив
во Трст, 1978-ма година,
беа црни и високи.
Вчера бев на матурска
во старки, бели и ниски.
Речиси 40 години дружба со
моите стапала, не е мала работа.
Си се замислувам на 80 години,
подгрбавен, бастуносан, во старки
во боја на хортензија, или на иловица.
Или старки во бојата на смртта
(ако таа кучка воопшто има боја) –
можеби во некоја од стоте
нијанси на бледо.

savatours-baner

(Посетено 423 пати, 1 денес)
Јовица Ивановски
Автор
Јовица Ивановски на Facebook

Поврзани Статии

Оставете одговор

*