Модерна граматика: Турболатив

Трет степен од степенувањето на придавките, одма после суперлативот. Доаѓа сигурен ко Дон Кихот, а негов Санчо Панса се ‘грдите зборови’. Завршува со извичник, или со буќет извичници.

sasha

Пример:
Позитив: добар
Компаратив: подобар
Суперлатив: најдобар
Турболатив: Ебе матер!!!
Позитив: лош
Компаратив: полош
Суперлатив: најлош
Турболатив: Говно!!!
Позитив: убава
Компаратив: поубава
Суперлатив: најубава
Турболатив: У пизду материну!!!

595х90 px-01

(Посетено 105 пати, 1 денес)

Оставете одговор

*