Кочани – најтажниот паркинг за 2017та – Кирил Стоименов

И покрај тоа што патната инфраструктура у Кочани е праена за по еден стоеден у фамилија, или поточно десет до петнаесет стоедени у маало, или најточно петстотини коли у цел град, двете кочански ‘авении’ во централното градско подрајче беа дополнително стеснети со тоа што ги трасформираа у паркинзи. Со навалата на бугарски возила, со промената на смеровите на улиците, Кочани се претвори во сообраќаен Менхетен за бездомници.
kocani unatre
Згора на сето ова, денес, сабота, ноември единаести, пожарните ударни бригади имаа тренинзи или припреми или полагања или штогод, и истите авении кои се аорта на сообраќајната циркулација во градот, беа блокирани. Дизниленд за слепи.
Посетено 4.575 пати (1 денес)