Бон-Тон

[fblike]bon ton vienski-koncert
Бон-тон кога си на концерт на класика:
НЕ се плеска после секоја композиција,
него на крај, кога музичарите ќе завршат,
кога ќе станат да се поклонат
За свирки по клубови и кафичи
е обратно
Кога му аплаудираш на бендот
им правиш ќејф и верувај ќе ти вратат
со уште пожестока свирка
А ако не ти се свиѓа бендот си го утнал кафичот,
не си ја мачи душата одма мењај локација
Посетено 1.047 пати (1 денес)