Малку Познат Факт

Малку Познат Факт: Брадата И Здравјето

Брадата ве прави поздрави Одгледувањето на долга брада е добро за здравјето. Брадата заштитува од алергии, ја заштитува кожата од сонце и штити од астматични напади ЗАКЛУЧОК ЕВЕ ЗОШТО ПОПОВИТЕ...

Малку Познат Факт: Креветите И Осаменоста

Хроничната осаменост може да предизвика инсомнија Ако поминуваме повеќе време во кревет, можеби сме осамени. Истражувањата велат дека осамените луѓе поминуваат повеќе време во кревет, иако не можат да заспијат. Осаменоста, исто така, може да предизвика инсомнија која исто не тера...

Малку Познат Факт: Најсреќниот Човек На Планетата

Жената наместо парите Ова е Франко Селак – најсреќниот човек на планетата. Откако преживеал 7 катастрофални несреќи, Франко за прв пат во животот купил лото тиќет и добил речиси милион долари. Но, ги одбил парите бидејќи според него тие не можат да купат среќа и дека ...

Малку Познат Факт: Океаните И Кислородот

70% од кислородот ни доаѓа од океаните, односно од фитопланктонот ПРАШАЊЕ: И ПОКРАЈ ОВАЈ, ЗОШТО СЕУШТЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА ДИШЕМЕ ПОД ВОДА?

Малку Познат Факт: Плавушите и платата

Плавуши VS Жени со друга боја на косата Во Америка, плавушите земаат поголема плата за разлика од жените со друга боја на косата и тоа за исти позиции и работни места. ЗАКЛУЧОК АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ РАСИСТИ ДУРИ И ТОГАШ КОГА НЕ СЕ РАБОТИ ЗА БОЈ...

Малку Познат Факт: Скокање Од Нигајара

Пуштање во буре низ Нијагарините Водопади Првата особа која била пуштена во буре низ водопадите во Нијагара е 63-годишната учителка Ани Едсон Тејлор. Таа се одлучила на ваков потег со цел да си ја подобри финансиската стабилност. По урнебесното патување има изјавено дека подобр...

Малку Познат Факт: Броењето До Милион

 Никој жив не може да изброи до милион без престан Никој жив не може да изброи до милион без престан. Да речеме дека изговарате една буква во секунда: Значи ќе ви требаат околу 32 години за да стигнете до милион. Освен тоа, шестоцифрените броеви ќе ви одземат и по...

Малку Познат Факт: Шизофренијата И Звуците

Аудитивни халуцинации Типовите на звуци што ги слушат шизофреничарите зависат од околината во која живеат. Клиничките испитувања покажуваат дека аудитивните халуцинации на луѓето што живеат во Африка биле пријатни звуци и гласови од најблиските членови на семе...

Малку познат факт: Девојките и гардеробата

.Просечна жена зјапа во својата гардероба околу 627 часа Според последните истражувања, девојките поминуваат еден месец годишно пред гардероберот, одлучувајќи што да облечат. Пресметано е дека просечна жена зјапа во својата гардероба околу 627 часа: Прво го одбира соодвет...

Малку Познат Факт: Љубовта И Кокаинот

Една од овие две работи може да ве чини многу пари Заљубувањето е чувство слично на она кога земате кокаин. И во двата случаја се активираат исти мозочни структури, предизвикуваат подобро расположение, се зголемуваат сексуалните апетити и се зголемува самодовербата. НАПОМ...