Малку Познат Факт

Малку Познат Факт: Кралот Лав или Кралот на Џунглата

Првично име било ”Кралот на џунглата” Првичното име за овој култен цртан филм било “Кралот на џунглата” се додека тимот на Дизни не се сетил дека лавовите не живеат во џунгли. НАПОМЕНА: НО ЗАТОА: In The Jungle The Mighty Jungle The Lion Sleeps...

Малку Познат Факт: Последните Зборови На Боб Марли

Последните зборови на реѓе-иконата Боб Марли: ”СРЕЌАТА СО ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА”   НАПОМЕНА:  “БОБИ, ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ: ТРЕВАТА СЕ КУПУВА СО ПАРИ”

Малку Познат Факт: Со Кола До Вселената

За еден час до вселената Дали знаете дека ако со автомобил возите 100 км/ч, за еден час ќе стигнете до вселената (ќе ја пробиете земјината атмосфера) ЗАКЛУЧОК: ГРАВИТАЦИ...

Малку Познат Факт: Тајландската Полиција И Хелоу Кити

Носење Hello Kitty амблем по казна Во Тајланд, за недолично однесување и ситни прекршоци на законот, како казнена мерка на полициските офицери им закачуваат амблем со Hello Kitty.  НАПОМЕНА:  КАЈ НАС ИМ ДАВААТ ...

Малку Познат Факт: Стриптизетите И Плодните Денови

Од 75 до 150 долари поголем бакшиш Стриптизетите биле набљудувани два месеца и истражувањето покажува дека тие повеќе заработуваат за време на овулацијата (или плодните денови). Разликата изнесувала од 75 до 105 долари по смена. ЗАКЛУЧОК: ЖЕНИТЕ СЕ ГОРДИ СОПСТВЕНИЦИ НА ...

Малку Познат Факт: Кинескиот Ѕид И Вселената

Веќе ни Кинескиот ѕид не се гледа од вселената, но затоа се гледа енормното загадување! ЗАКЛУЧОК: И СМОГОТ Е MADE IN CHINA!

Малку познат факт: Томас Едисон и смртта

Неколку часа пред својата смрт, Томас Едисон се разбудил од длабока кома и рекол: ”ТАМУ БЕШЕ ПРЕКРАСНО” ЗАКЛУЧОК: Сигурно ја видел лабораторијата на Никола Тесла како блес...

Малку познат факт: Сексот и мозокот

Сексот ве прави попаметни Редовниот секс ги подобрува конгитивните фукнции и ја зголемува стапката на формирање на нови мозочни клетки кои му даваат поголема моќ на мозокот. ЗАКЛУЧОК: ПОРНО ЅВ...

Малку Познат Факт: Тигрите И Слободата

Последните пресметувања покажуваат дека бројката на заробени тигри низ Америчките зоолошки градини е дупло поголема од онаа сите тигри што живеат во дивината низ целиот свет. НАПОМЕНА ЧУВАЈТЕ СЕ, СЛЕДУВААТ КРИТИКИ ОД БОРЦИТЕ ЗА...

Малку Познат Факт: Малтретираните Деца Во Школо

Малтретираните деца растат побрзо Малтретираните деца во школо стареат побрзо. Студиите покажуваат дека децата кои имаат претрпено повеќе инциденти на насилство, искусуваат побрзо биолошко стареење и се склони на прерана смрт. ЗАКЛУЧОК: НЕКА НЕ НЕ ЛАЖАТ, КА...