КАКВА Е ОВАА СИТУАЦИЈА

Концерт на Македонската филхармонија: Јубилеј-80 години од раѓањето на Маестро Александар Џамбазов

Годинашното издание на фестивалот „Денови на македонска музика“ завршува со концерт на Македонската филхармонија, кога на 14 април во Домот на АРМ во 20 часот, ќе се одбележи јубилејот – 80 години од раѓањето на композиторот Александар Џамбазов. Под палката на маестро Саш...

мојот специјален дописник од република македонија

Порака До Сите Хомо-Сапиенси

Кога спијам, барем сум сигурна дека нема да ве гледам будни… Оти кога сте будни, тогаш сте најопасни…

Илјада Планети

И ние сме тука, ви текнува? Не сте нормални, мои мили и никогаш не прежалени хомо-сапиенси… па, вака ли ќе правите подобро утре? Вака ли ќе градите свет без граници? Море…ѕид за вас, само ѕид. Ист онаков каков што срушивте во Берлин. Ама, многу повисок. ...

Ова…Меѓу Нас

  Кога го гледам газдава мој како мал, помислувам само едно… Шо убаво детенце бил, шо говедо стана.

Место со душа: Радовиш

Рибник Таушанови, Радовиш  На само 5 минути возење од центарот на Радовиш, во срцето на популарните радовишки “башчи“, се наоѓа едно мало парче земја претворено во рај. Ова место со душа, многу повеќе душа отколку што е дозволено, му е омилено на газдата мој, а особено мене. Тука...

Место со душа: Кочани

Рајот над Кочани, Хотел Градче . Игор вели дека на времето толку се вљубил во тоа место, што едно време не само што бил дел од персоналот, туку таму си имал скоро се што му е потребно. Од четкичка за заби….до гитара. Таму ја напишал “Прирачникот за анти-антиалкохоличари...
12