КАКВА Е ОВАА СИТУАЦИЈА

мојот специјален дописник од република македонија

Научниците откриваат: Десет причини зошто читањето на книги е добро за вашето здравје

Читањето е корисно! Ова не е реклама за нова библиотека, ниту пак е уште еден доказ за тоа дека книгата е добар пријател во слободното време, но и вредна алатка за помош од која учиме. Читањето, тврдат научниците, е корисно за нашето ментално, но и физичко здравје Во време ко...

Цитат од “Умрен Човек”

“Омразата без покритие не е маана. Тоа е дијагноза…”

ЛОЗА: Сè ќе си дојде на свое место (Џамбо интервју со Емилија и Игор)

Моето прво интервју. Пет-шест прашања и..толку. На крајот сфатив, ама кога веќе беше доцна. Јас сум му предгрупа на газдава мој. Еј животе – идиоте! Прашања ги постави Никола Ристевски. Здраво живо Емилија. Ти благодарам за овозможената прилика за интервју. Како нè глед...

Црно-бел свет

Црно-бел свет,  отров и мед, оган и лед, лајно и цвет. Од мојата необјавена поетска збирка “Што не си умрев лани ова време?“

Кежуал…

Газдава мој…од сабајле договара снимање…интервју за ЏАМБО ФЕСТИВАЛ…новинарката му кажува дека она ќе била облечена “кежуал“…па го прашува како тој ќе биде облечен. Газдава и вика дека он е стално “кежуал“. А потоа и го кажува главното: “Моите квалитети не се ВО гардеробата, тук...

Тато, тато…стварно немавте интернет?

Со газдава мој бевме на гости. Домаќините му се стари пријатели, муабетчии. Зборуваа за се и сешто. Синчето нивно го впива секој збор од муабетот. Одеднаш темата е…интернет. Домаќините и газдава мој, заеднички констатираа дека се би било различно да имале интернет кога биле...

Глувченце мило, кај си се скрило?

Она кога ќе те изработат ко бавча. Хомо-сапиенсите мора да замешаат прсти на крај… #RatoMaloqueiro #Camuflado #RatoLoko Posted by Lokosom on Monday, November 9, 2015
12