Утринско Кафе

РОМАН ПАПАДИМИТРОВ

Сакам денот да го започнам со кафе, голема шоља јако турско(или за некој познато како македонско, српско, грчко и сл.) средно. Најмногу сакам кога од сабајле ќе се осети мирисот на кафе во куќата, има посебна убавина, Најслатко ми е кога го пијам наутро во двор, посе...