Технологија

Враќање Во Иднината Со CX Серијата Од Cambridge Audio

Би сакале да презентираме нешто ново од Cambridge Audio – високо технолошки компоненти создадени за уживање и забава во новата дигитална ера. После 30 годишна традиција и искуство во производството на hi-fi опрема, ентузијазмот и кулминацијата во дигиталната ера кај о...

ПРВАТА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА НА СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА

Холандија е првата држава која изгради соларен пат за јавна употреба Првата соларна велосипедска патека наскоро ќе биде пуштена во употреба во Холандија. Велосипедската патека која го поврзува предградијата на Амстердам, Krommenie и Wormerveer е долга 70 метри и е на со...

Дали новиот iPhone 6 навистина се витка толку лесно?

Новиот iPhone 6 лесно може да го смени својот изглед доколку го носите во џеб.

Грамофоните и Thorens ® во Македонија

Еден од најпознатите пронајдоци создадени од човекот којшто се користи за генерирање на звук е грамофонот. Кај овој изум луѓето добиле инспирација да произведат звук на посебен начин. Историјата на грамофонот датира од 1877 година, кога Thomas Edison го измислил фонографот. Во...

iPhone 5s Supremo со ликот на Путин

  Пред неколку години, италијанскиот јувелир, Elia Giacometti, привлече доста внимание кога го претстави својот позлатен  iPhone на саемот Millionaire во Москва… Италијанскиот златар сакаше да и оддаде почит на земјата од која добил идеја за создавање на колекцијата ...

Флопи диск од 1985. со дигитален “artworks” на Енди Ворхол

Andy Warhol’s digital artworks found on floppy disks from 1985! Во 80-тите, водечката фигура во поп арт движењето Анди Ворхол креираше сет на слики користејќи “Commodore Amiga” компјутер. Артворкот беше потребен како дел за да се потхрани ивентот на новата машина. Н...

Моќ и перфекција во едно пакување

Тимот на Алфа Аудио со гордост Ви го најавува новиот систем од Cambridge Audio, дел од серијата Azur 851, кој е составен од две компоненти: предзасилувач Azur 851Е и засилувач Azur 851W. Чистокрвниот аналоген предзасилувач Azur 851Е е создаден да пренесе неверојатно...

Откриј Ја Музиката Со “Roksan” и “Monitor Audio”

Tимот од Алфа Аудио реши да издвои три компоненти од нашиот богат асортиман на HI-FI опрема и да создаде комплетен промотивен пакет кој ќе има задача да го задоволи и најистенчениот и профилиран аудиофилски вкус, но тоа да тоа не биде привилегија само на луѓето со длабок ...

Гемиус е избран за официјален мерач на интернет сообраќајот во Белгија и Луксембург

Гемиус стана официјалниот мерач и истражувач на интернет публиката во Белгија и Луксембург. Белгија, која што има интернет пенетрација од 75%, и Луксембург каде преку 80% од населението користи интернет на дневна база, сега се официјално 35-та и 36-та земја каде што...