Се и Сешто

Научниците откриваат: Десет причини зошто читањето на книги е добро за вашето здравје

Читањето е корисно! Ова не е реклама за нова библиотека, ниту пак е уште еден доказ за тоа дека книгата е добар пријател во слободното време, но и вредна алатка за помош од која учиме. Читањето, тврдат научниците, е корисно за нашето ментално, но и физичко здравје Во време ко...

Оваа девојка е или на дрога или оди како “зомби”? (Видео)

Во многу градови во САД во последниве години е вообичаено да видите наркомани на улица. Еден од овие градови е и Ворчест… Posted by MAJKA TI I TATKO TI on Saturday, March 12, 2016

Драган Николиќ: Сакам да бидам светилка

Извадок во оригинал од последното интервју на Драган Николиќ Моји су се снови испунили. Као глумац веровао сам у себе, имао сам жељу да победим, али и да победим себе. А и то може да буде опасно – ако ти се испуне сви снови, постане досадно. Мени још није досадно. Ја ...

Стари ставови на тема ‪Св. Валентин‬ versus ‪‎Св.Трифун‬

Скопје, секс, сакање… Една од најчувствителните точки отсекогаш ми било прашањето што да се слави: Св. Трифун или Св. Валентин? Имајќи предвид дека ретко кој ги слави овие празници од стриктно религиозни побуди дилемата паѓа на тоа дали некој е заљубен за да слави Валентин,...

Каде Што Еспресото Има Вкус На Историја

Кога патувате на некое место, обично во сеќавање ви остануваат туристичките атракции, улиците и спомениците. Но најдолго се памти мирисот на кафето испиено во убав амбиент. Кога патувате треба да ги избегнувате меѓународните синџири на кафулиња. На пауза од шетањето низ музеи или...

15 Ноември

- Овие стихови се напишани на денешен ден пред точно 22 години, во болницата што ги има истите иницијали како и Брижит Бардо Колку тага имаше во тој последен дупли шток, испиен во Аеро-клубот, тој 15-ти Ноември, на исфлеканиот шанк со вчерашен весник. Колку рани, солзи и ...

Журка Со Повод Во Барбакан: Мајка Ти и Татко Ти…100.000 и Кусур Фанови

Едно големо ФАЛА до сите наши фанови Повод за журка очигледно има, тоа е веќе одамна надминатата бројка од 100.000 фанови, која по некои непишани (Фејсбук) правила до 14 -ти ноември би требало да изнесува 111.000 фанови. Поддржани од Porsche Leasing, а пред се од Jame...