Се и Сешто

Миле Паника полни 22 години…и то

                                Среќен роденден Миле…и то Бранко Огњановски: Колку што се сеќавам, ова е првиот снимен скеч.

Ајмо женички- недеља најлакши дан!

Еве ја агендата: -чучнување пред корпата со валкани алишта и селектирање на истите на плочките во купатилото (пуштање на прва, втора машина….по сопствено видување) -движење кон кујната (патем обид за будење на рожбите со неизбежното прашање -”што и...

Прашај старец дали жали за работите што ги направил во животот

Прашај старец дали жали за работите што ги направил во животот, ќе ти одговори: “жал ми е за оние работи што не сум ги направил!”

ЈЕден Пут, ЈЕден КуФер, ЈЕден Сандук…

Скоро СВите Почетоци се различни : ЈЕден муж и ЈЕдна ЖЕНА , сВе ЈЕдно , може и двајца људи СаМо , и Това Је ЈЕдината СличноС !!! А Скоро СвИТЕ крајеви се Слични : Једен Чоек , Једен кревет , Једна таваница ,Једна инстант скувана супа , колку да моеШ да се посереШ, на СВЕ , леко...

10 интересни работи кои не ги знаете за Белата Куќа

На пример: Еден претседател беше преплашен од прекинувачите за светло Дизајнирана е да личи на Ирскиот Парламент George Washington го преферираше дизајнот на градбата затоа што беше многу различен од Европските кралски палати. Има 147 прозорци Исто така има 412 врати, 28 камини...

“Добро”

Ако те прашам „како си“, не ми викај „добро“. Јас на таков ли ти личам? На таков ли ти личам јас што верува на „добро“? На таков ли ти личам што го интересира едно зборче само? На таков ли ти личам што го интересира едно скапано едвај чујно зборче? И кога така ќе го кажеш со пола...

За нашите баби и дедовци…

Хилари има 69, Доналд 70 години. Еден од нив ќе раководи со Америка и светов малтене, од утре. Па си праам паралела сега. Кај нас бабите и дедовците на таа возраст со душата веќе се отидени на оној свет, секое гледање те поздравуваат како последен пат да е и те потсетуваат на она...

Ех да си имав..

Да си имав сега западно-европска платичка, во гаража паркирано едно ново мало спортско аутце за низ град и едно ново големко караванче за на пат, да си имав комотен стан на мое име во Скопје, викендичка во Маврово, уште еден стан во Охрид, еве не мора и викендичка на море, ...

Уткриле нува планита ву Сунчевуот Систм

Слушам во кола: Радиоводителка 1: “Уткриле нува планита ву Сунчевуот Систм’ Радиоводителка 2: ’Ти да ни мислиеш ди литаш натуму’ Ако ве грабне Бранка Станковска преку колено, па удри, удри, се’ додека не го совладате изговорот на самогласките или што би рекла Есма Реџепов...