Само простатлуци за читање

Попови – отров да му се стори…
Професорки – раката да му се исуши…
Политичари – фамилијата да му се сотре…

Заради таквите сме тука кај што сме. Само простатлуци за читање. Најголемите од оние од кои најмалку очекуваш и кои најмалку треба да бидат некултурни и прости. Пред првиот ќе се крстиш, втората ќе ти држи лекции, третиот ќе ти ја крои судбината. Ама тоа е Македонија. Така ни било пишано. Погрешни луѓе, на погрешни места. Сега, засекогаш и во вечни векови. Поинаку нит било, нит ќе биде.

А животот е многу поубав надвор од Фејсбук… и помирен. Излезете на чист воздух… прочистете си го мозокот. Јас така во последно време. Добро ми дојде деконтаминацијава. Немам веќе нерви за нервирање…и не ви го давам последниот!

Посетено 640 пати (1 денес)