banner-elmundo

Патување

20 надреални места што треба да ги видите за да поверувате

White Desert - Farafra, Egypt Cano Cristales Villavicencio, ColombiaThe Wave Arizona, USCapillas de Marmol Aisen Region, ChileGrand Prismatic Spring Wyoming, USBadlands National Park South Dakota, USHuanglong Scenic Valley Sichuan, China“Door to Hell” Gas Deposit...

Хулија Хилми: “Златниот рог” или пеш низ “Фенер” и “Балат”

Изградбата на Истанбул, направена е по истиот принцип како и на Рим, изграден е на седум рида, како симболи на петте тогаш познати планети, плус по еден рид за сонцето и месечината. Седумте рида се наоѓаат во пределот после првиот мост на Халич и овој дел е наречен „истор...

Сингапурскиот аеродором “Changi” најубав во цел свет

Сингапурскиот аеродором и оваа година ја понесе ласкавата титула. Во борба за титулата “најубав”, сингапурскиот аеродром “Changi” ги надмина дури другите  410 аеродроми во светот. ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДА НАЈУБАВИОТ АЕРОД...

Хулија Хилми: Пеш низ Истанбул

За мeне крајот на Бејоглу (со поново име Истиклал), главната пешачка улица во центарот на Таксим во Истанбул, всушност, е почетокот на еден од најубавите квартови во овој град т.н „Куледиби”. Се решив да пишувам за Куледиби токму поради тоа што верувам дека повеќето од вас ...

Топ 10 Острови На Светот

Најголемиот светски портал за патување  TripAdvisor  ја објави годишната листа на Traveler’s Choice,  во која патниците од целиот свет избираат најдобри острови.  Топ 10 острови на светот: 1. Ambergris Caye, Belize Cayes  2. Providenciales, Turks and Caicos 3. Bora Bora,...

“Kајчето” на Сер Ричард Бренсон

Видео: Приватното острово на Сер Ричард Бренсон

Светски патници избраа 10 најдобри хотели

TripAdvisor ја објави годишната листа на Traveler’s Choice. Најголемиот светски портал за патување TripAdvisor го пренесе резултатот на годишниот натпревар во кој патниците од целиот свет избираат најдобри хотели во неколку категории. Покрај 10. најдобри светски хотели, н...