Г-дин. ЗАКАЧИ

Чедо ‘Још само пар година за нас’ ни е омилена…

Идам кај дедо ми на посета у пензионерски дом, праиме малце муабет, играме партија табла, а он ме прашува: -Чедо, ги слушаш ли уште тие Екатерина Велика? -Да бе дедо, зашто? -Таа ‘још само пар година за нас’ ни е х...

Македонска парада на гордоста…

Се одвиваше некоја парада на гордоста у Белград и заврши крваво. Истиот тој ден, едно електротехнично средно училиште славеше матура. Попладнето, татко ми седе дома и гледа вести, слуша шо се десило у Белград и кометнира: -Па и кај нас денес парадираа само костумирани мажи,...

Само во создавањето на ова ѓубре сме сплотени

Само во создавањето на ова ѓубре сме сплотени.Сите заедно без разлика на верска,национална или партиска припадност. pic.twitter.com/Z2eCSdX6uQ — Aleksandar Tortevski (@atortevski) December 3,...

Сакам да пријавам дека маж ми ме тепа!!!

Оваа е според вистинска случка од пред некој ден: (Во полициска станица госпоѓа се жали дека мажот ја тепа) -Сакате да пријавите? -Рече ќе ме убие ако пријавам -Не знам госпоѓо, ...

Ве поздрави дОНаЛд од Мелбурн…

”Ja su DOnald Jovanovsky od Melburn,saka da kaza deka macedonia e ednai edinstwena,nema potopra drzava, gad save as olllll” Прати си ги внучињата да живеат у наште студентски и да се лечат у наште болници. Posted by Кирил Стоименов on Friday, December 1,...

Згазнавте на ДАСКИТЕ КОИ СРАМ ЗНАЧАТ!

Глумците од МНТ ја откажале претставата „Ничија земја“ во знак на протест за притворот на нивен колега. Не однапред, не најавено, не со враќање на парите за билети, туку таму, внатре, НА ДАСКИТЕ КОИ ЖИВОТ ЗНАЧАТ, непосредно пред почетокот на претставата! Немам ништо проти...

Побуна на бродот Баунти у златни 90-ти, години за забава и праење пари

Викаат добри биле 90-ти. Можда, не се сеќавам… Коа држев кафичи на времето, у даден период еден од нив работеше ептен турбо…многу народ, многу роба потрошена, се пиеше у екстремно колеми количини(златните 90-ти за забава и праење пари) многу големи промети се пр...

Тато бе па, сакам да бидам политичар!!!

-Сине, со шо сакаш да се бавеш кога ќе пораснеш? -Со политика тато. -Браво бе синче. Ќе те пишеме на ФДУ, немај гајле.

Еве некoј прикaз зa нoa “први нa Бaлкaнoт, први у светoт”.

Од циклусот статуси “никоаш ништо нема да се смене”. Воа ми се деси пред две години на една автобуска станица по Македонијата и случката е болно реална. Ре-пост од 2015-та година: Еве некoј прикaз зa нoa “први нa Бaлкaнoт, први у светoт”. Сaбaјле дoде...