Г-дин. ЗАКАЧИ

Немој денес да не си се насмеала! – Весна Петрушевска

Веќе седма година одам на одмор со децата сама и со нашите кучиња -  на број се четири или во бројка сè ѓутуре сме седум. Среќна бројка велат! Гледам наоколу многу малку сами мајки со деца, речиси воопшто… Барем јас толку видов. Неисе, се потсетив како било кога сум оде...

Ма каква Европа, ние сме шампиони!!!

-Слатко од смокви у нутела тегла -Блиц од Ајфон у полско веце -Малиџано у боци од Jack Daniel’s -Сирење у пластиканац од килски сладолед -Ќесе шо служе за сместување на други ќесиња -Пресно млеко у ќесиња -Држач за пресно млеко у ќесиња -Шрафови у пластично ...

Апел до ‘Caps Lock’ патриотите

Апел до ‘CAPS LOCK/NEZNAM’ домољубците шо се ударат како Тарзан у гради околу муабето колку ја сакале земјата. Земјата се сака пред се со цивилизациските вредности како шо е на пример писменоста, барем онаа елементарната. Ама вие сте понеписмен...

Има два типа на македонска исхрана…

Просечниот горд граѓанин на Република Македонија се храни: а) Здраво б) Здраво, дали може кило сланина

Suck my ДИК!!!

Старите рекле: ”Ако 15% од луѓето не те мразат и не ти зборат лоши работи зад грб, нешто не е во ред со тебе” Ало Државна Изборна Комисија, не се радувајте, кај вас бројката се искачи до...

Гледам еден сељак у Nike-AirMax…

Преска на минување гледам едно убер-сељачиште како урла на сред пат на девојка му, у меѓувреме пали цигара која се погодило да му е последна, ја гужва паклата и ја фрла на сред улица, после првиот дим плука меѓу предни два заба, и се тегне за муда. Носеше Nike-AirMax. Прв...

Последен ред

Театрите, операта и кината сериозно треба да подразмислат да ги прилагодат цените на нашиот животен стандард! Едно фамилијарно одење во театар 1.200 денари (4 карти х 300 денари). На премиера која никогаш не е под 500 денари, ретко кој може да си дозволи да отиде, оти отидоа...

Тој да си го чуваш лепотице

Тој КРЕТЕН што ќе ти исчисти ДВЕ КАЛИНКИ зрно по зрно, тој да си го чуваш лепотице ♥️ Posted by Johan Elzeser on Monday, December 4, 2017