Г-дин. ЗАКАЧИ

Вибраторот на мајка и’

„леле ќе те убијам“ „зошто ма?“ „не смеам да им се појавам пред очи на комшииве“ „зошто не ми е јасно?“ „со кој памет ми се дереше под балкон во 4 сабајле?“ „како прво не се дерев, таква беше песната како второ не знаев кај ми беше мобилниот иначе ќе ти звонев“ „мораш малце да се...

САШКО ТРПЧЕВСКИ

Прво кафе уште во 7.00ч, разбудена цела фамилија на…окуп. Две до три кафиња уште дома. Шоља-кафе, кафе-шоља па тек после праење списокот, раснесуење деца во школо и трчање по завршување обврски. Во текот на денот, кафиња-миљон…да не претерам, ама понекогаш знаат...

Дванаесетмината Хедонисти од Олимп

У грчката митологија, планината  Олимп била домот   на дванаесете  олимпијски  богови , најбитните богови на грчкиот Пантеон. Митот вели,  на Олимп бил изграден  кристален дворец у кој живееле и работеле боговите. Ма курац  мој работеле. Се курчеле ко денешниве полити...

Зоки дојди ваму, ти звони фиксниот

Од многу одамна се молам Мислам дека почнав во основно кога ме фатија дека пушам па се молев да не ме казнат баш тогаш, во петок навечер Можда и не беше баш тогаш ама не е ни битно Битно е дека се молам 7 пати дневно ама пошто не верувам во ниеден бог посебно се молев во ...

Хулија Хилми: Пеш низ Истанбул

За мeне крајот на Бејоглу (со поново име Истиклал), главната пешачка улица во центарот на Таксим во Истанбул, всушност, е почетокот на еден од најубавите квартови во овој град т.н „Куледиби”. Се решив да пишувам за Куледиби токму поради тоа што верувам дека повеќето од вас ...

НЕКОГАШ И СЕГА

Наум Пановски, Васил Тупурковски-Циле и Митко Тасевски-Тасич

Донеси ми гуска

Зборам со другар ми што лежи во болница и ми вика да му донесам гуска кога ќе му дојдам во посета, неговата ја украле Малце ми е чудна нарачкава ама вероватно му дозволиле да си донесе милениче, побзро да му поминуваат болничките денови Бев на пазар, нигде нема гуска да се купи...

АЛЕКСАНДАР НЕДЕВ

Првото кафе го пијам од нога, пошто ќерка ми (8 год,) у исто време се спрема за у школо! Хаос!!! Второто на раат т со сите можни весници и…почнува денот !!! Имајте убав ден, уживајте во кафето (како и да го п...