Најчести муабети кои ги слушаме при разминување…

Си одиш накај дома, пешки нормално, пошто кола е за несовесни конзуматори на масовната култура шо не водат поведение за животната средина у која шо се бетер од животни туку брзат за да не им избега трендот шо го гонат. Тоа шо си сиромашен нема веза со возилото.

Успат немаш попаметна работа, туку фрлаш поглед со ушите у случајните минувачи, за да чуеш шо муабет си праат, затоа шо туѓата несреќа е понесреќна од твојата несреќа. Класично проектирање на сиромашниот неуспех.

Најчести егзамплари, што би рекле Фрчковски и Гиш, за муабети у разминување се:
  • ….и гледам ја вчера остават ја пред зградата со трособно Ауди. Ццц, мизерија брат. Дечкото шо ја возе е на брат ми школски, нешто со сите петки, по натпревари го акаа. Тешка пичка.
  • …а ја му викам уплати си ја Ваљадолид два у ќец и од два до четири гола, он нешто хендиќепи ми гоне, хендикепиран да оди…
  • …а они се заедно уствари бе брат, какво ВМРО, каков СДСМ, кога имат ќар седат по кафани заедно и договораат, овоа само за простата маса да ја лажат по телевизија….
  • …нема, значи од оние на Доктор Еткер зимам и па ништо не ми излава. Нема веќе квалитет, колку и да фрлеш пари, ни пандишпан ми излава како шо треба, ни глазура…
  • …не дига ни овој брат, излгеда ќе треба до Куманово да идеме. Ама малку дават секако, ај па ќе пробам…
  • …шо не ѕвонете бе педерчиња невини, само зор коа имате, да ви ибам сестрите..
  • …Извини дечко упаљач да не имаш…
  • ….дај пидинара бра, да ми ебеш се по дома…
  • …дека има игра? Е ќе дојдам, ама пари од тополи. На некој лихвар бројот да не го имаш?…
  • …брат направивме се пепел, ја после 1 ни се сеќавам ебале ли са ме, тепале ли са ме, изгубен.
Посетено 1.430 пати (1 денес)