595х90 px-01

Културен шок пред коперација…

Тројца другари зборуваат за настани којшто им предизвикале културен-шок

Другар1: Бев у Фиренца, кај братучед ми. Лудило. Инфраструктура, архитектура, дух на градот, културни луѓе. Културен-шок пар екселанс.
Другар2: Абе каква Фиренца. Ја имам одено на концерт на Нирвана у Словенија. Средна школа бев. Е тоа ти е прав културен-шок, а не таму некои помпезни италијани у мокасини.
Другар3: Абе каква врашка Фиренца, каква пуста Нирвана. Абе преска шо ми се деси. Идам по леб, пред коперација ги гледам стандард пациентите како мудросеруваат. Кога загледав подобро има шо да видам: Еден од нив пие пиво у чаша, човече божјо!!! У ЧАША!!! ПРЕД КОПЕРАЦИЈА!!! Е тоа е културен-шок.

Посетено 1.149 пати (1 денес)

595х90 px-01