MiT [ restorani banner ]

Јадеме.мк

Соте Строганов во “Ch2pter”

Соте Строганов (Beef Saute Stroganoff) е класично јадење по потекло од Русија. Често се наоѓа и на мени во рестораните ширум Американскиот континент, Европа, и по Британските пабови. Во оригинал прв пат се сретнува во 19-тиот век во Русија под име “...